Georgie!-manga

Georgie!

Georgie! a apărut prima oară într-o serie manga din 1982 realizată de către Mann Izawa şi ilustrată de către Yumiko Igarashi.

Povestea se axează pe tânăra Georgie care locuieşte în Australia şi află că este adoptată, secretul originii ei aflându-se în brăţara pe care o poartă la mână. Tatăl ei moare şi ea este învinuită de mama ei pentru acest lucru. Fraţii ei vitregi însă se îndrăgostesc de ea şi astfel se crează un triunghi amoros. Povestea continuă în lumea plină de intrigi a Londei aristocrate în care Georgie este aruncată împreună cu fraţii ei vitregi Abel şi Arthur.

Georgie Buttman este o fată  veselă,obişnuită să alerge şi să se joace pe plaiurile australiene în compania celor doi fraţi ai săi,Abel şi Arthur. În realitate nu este fiica adevărată a familiei Buttman:tatăl  o găsise în pădure în braţele unei femei ce urma să moară.Ea este de fapt fiica unui conte englez, deportat în Australia. Mama adoptivă nu o va accepta deloc în propria familie, mai ales când cei doi ,Abel şi Arthur devin adolescenţi şi se îndrăgostesc de ea, geloşi unul pe celălalt.Va pleca spre Anglia, în căutarea originilor ei, şi pentru a-l prinde din urmă pe Lowell, băiatul de care este îndrăgostită.

Abel Buttman.Fratele mai mare a lui Georgie, a ştiut întotdeauna că ea nu este adevărata lui soră şi din această cauză se îndrăgosteşte de ea.E un băiat impulsiv şi violent, şi ar face orice pentru a o avea pe Georgie pentru el.Când fata se îmbarcă spre Londra, nu ezită să îşi părăsească propria familie pentru a o ajunge din urmă.După lungi etape va ajunge să îşi vadă visul iubirii împlinit,dar nu şi va mai putea îmbrăţişa propriul fiu deoarece va muri de mâna ducelui perfid Dangering.

Arthur Buttman al doilea fiu al familiei Buttman,şi el se îndrăgosteşte de „sora” lui, dar contrar fratelui său Abel,are în inimă numai fericirea lui Georgie şi este dispus să se sacrifice pentru ea pentru a o vedea fericită. Și el va pleca spre Londra după moartea mamei lor, dar va ajunge în mâinile nepotului pervers al ducelui Dangering,care îl va folosi pentru propriile nevoi ducându-l în pragul nebuniei.

Doamna Buttman.Este mama lui Abel şi a lui Arthur.Nu a acceptat-o niciodată pe Georgie în propria familie şi de fiecare dată se lua de ea.Certurile dintre fraţi o va face pe mama lor să răbufnească şi acest lucru să ducă la aflarea adevăratei origini ale fetei.Din cauza stresului va muri de inimă rea,când înţelege că familia ei nu se va mai întoarce la vremurile fericite de altădată.

Kevin.Chiar dacă nu face parte din familia Buttman,bătrânul Kevin e ca un unchi pentru Georgie şi băieţi.El este cel care îi oferă ospitalitate fetei când vine certată de la casa mamei.

Lowell J.Grey.Tânărul nobil al familiei Grey ajunge în Australie cu logodnica Elise pentru a asista la inaugurarea căii ferate.Se îndrăgosteşte de Georgie la prima vedere şi pentru ea este dispus să renunţe la toate privilegiile propriei poziţii sociale.Din păcate se îmbolnăveşte de tuberculoză iar Georgie este constrânsă să îi spună adio pentru a-i salva viaţa.

Elise Dangering.Nepoate perfidului duce Dangering şi logodnica lui Lowell. Iniţial pare că pentru ea Lowell este doar un capriciu, dar pe parcursul poveştii se demonstrează că este cu adevărat îndrăgostită de Lowell,ea este cea care îi va sta alături din cauza maladiei teribile care l-a lovit.

Ducele Dangering.Este personajul negativ al poveştii.Dispus să facă totul pentru a ajunge la putere,a a tentat la viaţa reginei,iar vina a căzut pe tatăl lui Georgie,aşa a fost deportat în Australia.Încrezător pe poziţia sa,are încredere în suverană şi nu ezită să folosească această prietenie pentru a-l constrânge pe Lowell să îşi păstreze promisiunea de a fi fidel nepoatei Elise.Punctele sale slabe sunt nepoatele Maria şi Elise pe care le îndeplineşte orice dorinţă.Va fi demascat la finalul povestirii,dar va reuşi să îl omoare pe Abel,inainte de a fi arestat.

Irwin Dangering.Nepotul ducelui Dangering,e un tânăr pervers şi vicios.Nu ezită să profite de Arthur,ţinut prizioner în casa sa,se foloseşte ca de o jucărie pentru a-şi satisface propriile dorinţe.Descoperind involuntar planul de fugă al băiatului,este ucis de Abel iar din această cauză este condamnat la moarte.

Maria Dangering.Sora mai mică a lui Irwin,este îndrăgostită de Arthur,pe care îl cnoaşte sub numele fals de Cain.Din cauza acestui sentiment,tânărul a fost ţinut prizonier de Dangering după ce a descoperit inevitabil probele comploturilor ducelui,nu va fi ucis.

Catherine Barnes.E o fată visătoare şi capricioasă.Se îndrăgosteşte de Georgie când o crede un băiat,îi rămâne oricum prietenă când îi descoperă adevărata identitate.Involuntar îl va desconspira pe ducele Dangering,ascunzătoarea prietenei lui Lowell,obligându-i pe cei doi să fugă la Londra.

Soţii Barnes.Nobili englezi înstăriţi, o găzduiesc pe Georgie în casa lor când fata ajunge în Londra.Domnul Barnes e un om simplu şi un pic supus soţiei şi fiicei,fiind capricioasă şi gălăgioasă.Georgie părăseşte casa lor când înţelege că prezenţa ei poate constitui un pericol pentru ei.

Jessica.O doamnă cu obiceiuri meschine,se agaţă de Abel,şi petrece nopţile în care tânărul încearcă să uite de „sora” lui.Când află adevărul despre sentimentele lui Abel,nu ezită să trimită un criminal pentru a o omorî pe rivală.

Kenny.Un marinar care are obiceiul de a comite mici furturi,este angajat de Jessica pentru a o ucide pe Joe/Georgie pe timpul voiajului spre Anglia.Planul său este însă descoperit,încearcă să scape de marinari şi ajunge în mare dispărând printre valuri.

Dr.Skiffins.Pasager al navei pe care se îmbarcă Georgie spre Anglia,este în realitate unchiul fetei,a fost în Ausralia pentru a o găsi dar, fără succes.Bărbatul vede brăţara preţioasă purtată de marinarul Joe,dar moare înainte de a-i spune adevărul despre originile ei.

Contele Gerald.Fratele doctorului Skiffins,este tatăl adevărat a lui GeorgielDin cauza unui complot ordonat de ducele Dangering, a fost acuzat pe nedrept că ar fi atentat la viaţa reginei şi din această cauză a fost deportat în Australia cu soţia şi fiica.Cu ajutorul lui Georgie şi al prietenilor săi va reuşi să îl demascheze pe Dangering şi să îşi reabiliteze propriul nume.

Seria manga, Georgie! Jōjī! Este alcătuită din 5 volume.

În 1983 a fost realizată seria anime Lady Georgie care conţine 45 de episoade.

Reclame

6 gânduri despre &8222;Georgie!-manga&8221;

  1. Hm,pare un manga interesant dar nu pot sa nu observ ca persoajele nu sunt desenate de aceeasi persoana. Sau cel putin asa cred,pentru ca unii au aspect american si altii japonezi,si chiar daca sunt si englezi,celelalte personaje ar fi trebuit sa aiba tot aspect american. nu stiu cum sa explic…uite,in kaleido star toti erau americani cu exceptia Sorei,dar aspectul era anime,iar in benzile desenate americane si asiaticii erau asemenea lor,doar ca ochii erau mai ridicati sau mai jos,dar in niciun caz mari. Ceea ce vreau sa spun este k in acest manga stilurile sunt combinate si dak stau sa ma gandesc…e chiar interesant.

    • Autoarea Yumiko Igarashi,a vrut să scoată în evidenţă trăsăturile specifice fiecărui personaj în parte:deosebind poporul japonez de cel englez,sau mai bine zis persoanele tinere de cele trecute de a doua tinereţe.Iar după cum observi,ochii personajelor feminine din aceste reviste manga sunt desenaţi mai mari,pentru a ieşi în evidenţă frumuseţea lor specifică iar pe măsură ce îmbătrânesc ochii se micşorează.La personajele masculine, ochii lor vor fi de fiecare dată reprezentaţi mai mici decât ochii personajelor feminine, pentru a reprezenta trăsături specifice masculine(există excepţii de ochi mai mari doar în cazul în care sunt tineri) . ☺

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s