Kaleido Star

 Kaleido Star (2003)

Prima serie

Sora Naegino, o tânără acrobată japoneză, ajunge în America cu speranța că va fi admisă la Kaleido Stage, un circ faimos la nivel mondial care a fermecat-o de mică. Cu toate acestea, se află în dificultate de cum ajunge în America. Se rătăcește pe drum spre Kaleido Stage, este privită ciudat de către un bărbat misterios, iar bagajul ei este furat. Folosindu-și abilitățile acrobatice, Sora îl urmărește pe hoț și îl prinde.

Un ofițer de poliție o conduce la Kaleido Stage, însă descoperă că își ratase audiția. Deși are o explicație pentru întârzierea ei, idolul ei o sfătuiește să se întoarcă în Japonia; pentru a o înveseli, managerul scenic de la Kaleido Stage o invită să vadă spectacolul din acea zi din culise. Sora acceptă, iar înainte de începerea spectacolului un acrobat se rănește la mână. Sorei i se oferă rara ocazie de a fi pe scenă de către Kalos Eldo (el fiind bărbatul misterios ce se uita la picioarele ei). După un efort șovăitor, Sora este trimisă de la Kaleido Stage de către Layla și se pregătește să se întoarcă în Japonia, însă Kalos se răzgândește și îi spune Laylei că într-o zi lumea va veni doar ca să o vadă pe ea, fiind atracția principala de la Kaleido Stage.

Începutul seriei o prezintă pe Sora ca fiind respinsă de ceilalți, deoarece se credea că a fost admisă la Kaleido Stage prin relații cu șeful lor. În mod special, Layla este persoana care este cea mai rece față de Sora și o consideră deranjantă și amenințătoare. Cu ajutorul prietenilor ei (managerul scenic Ken Robbins, acrobatele Mia Guillem și Anna Heart și tânăra Marion Benigni), cu multă determinare și muncă grea, Sora va reuși să câștige respectul celor din jurul ei. Incredibila ei personalitate îi aduce numeroși prieteni (inclusiv cea a unui pui de focă), la fel și numeroase roluri principale în producțiile de la Kaleido Stage. Peste timp, va reuși să se împrietenească cu Layla.

Cu toate acestea, lucrurile par a o lua pe un drum greșit pe măsură ce tatăl Laylei face presiuni asupra ei să renunțe la Kaleido Stage în favoarea unei cariere de actriță, iar în interiorul Kaleido Stage se plănuiește preluarea și închiderea acestuia. Sora trebuie să se bazeze pe personalitatea ei, munca grea și prieteniile puternice pentru a stabiliza scena.

  A doua serie

În a doua serie, Sora se reîntoarce pe scenă după ce a executat Manevra Legendară cu Layla. Această acrobație a condus la rănirea umărului Laylei, iar aceasta nu mai poate să fie pe scenă. Absența partenerei sale, care s-a retras pentru a juca în producții de la Broadway, a condus la un declin ușor al Kaleido Stage. Leon Oswald, un acrobat francez extrem de cunoscut, este recrutat de către Kalos pentru a rezolva această problemă. Se pare că prezența Sorei îi amintește de cineva, și uneori îl face să se comporte fie amiabil, fie nepoliticos cu ea.

În ciuda acestui lucru, Leon nu crede că Sora merită să fie pe scenă cu el, iar acest lucru o determină pe cel mai talentat dintre recruții Kaleido Stage (May Wong, fostă patinatoare din China) să provoace poziția Sorei ca partener al lui Leon și star al spectacolelor.

Primul țel al Sorei din acest sezon este să participe la Festivalul de Circ de la Paris, însă competitorii vor recurge la orice pentru a putea dobândi titlul de câstigători: trădarea, înșelarea sau chiar atacarea oponenților. Această atmosferă și atitudine nu corespunde perspectivei Sorei (lipsită de griji, optimistă, ultra-idealistă), iar aceasta va renunța în mijlocul reprezentației sale (Acrobația Îngerului)împreună cu Yuri Killian, lăsându-și prietenii, familia și fosta parteneră confuzi și dezamăgiți de către Sora.

 Cea mai mare parte a sezonului se concentrează pe eforturile Sorei de a își găsi, chestiona și urma noi vise. După multe încercări și respingeri, Sora își propune să devină un „Adevărat Star Kaleido”, concomitent cu crearea unei scene amuzante și fără conflicte, fiind complet opusul celei de la Festival.

Sora Naegino, este un personaj ficțional din seria anime și manga Kaleido Star. Aceasta a visat să fie o membră a Kaleido Stage (echivalentul lui Cirque du Soleil) din San Francisco. Pe parcursul anime-ului va întâlni numeroase obstacole ce o va ajuta să dobândească o maturizare mentală și spirituală. Va fi ajutată de numeroșii ei prieteni și de Spiritul Scenei, Fool.

Layla Hamilton, este un personaj ficțional din seria anime Kaleido Star. Inițial are un rol antagonic; când Sora Naegino sosește la Kaleido Stage pentru a da o audiție, ea va fi prima care o va respinge. Determinarea, personalitatea și munca grea depusă de Sora la Kaleido Stage o va face pe Layla să o agreeze și să se împrietenească cu aceasta. Toate acțiunile ei, guvernate de trecutul ei și de faptul că vrea să-i facă tatălui ei pe plac, relevă faptul că Layla este probabil personajul cu viața cea mai zbuciumată. Va executa Manevra Legendară cu Sora și se va retrage pe Broadway, interpretând Legenda Phoenixului.

Mia Guillem, este un personaj ficțional din seria anime și manga Kaleido Star. Este o prietenă apropiată a Sorei, al doilea episod prezentând-o când acceptă prezența Sorei la Kaleido Stage după executarea Phoenixului de Aur. Mai târziu devine persoana care va introduce mai multă literatură în Kaleido Stage, fiind scenaristă.

Anna Heart, este un personaj ficțional din seria anime și manga Kaleido Star. Ea este una din primii prieteni ai Sorei atunci când aceasta se alătură celor de la Kaleido Stage. La fel ca și ceilalți membri, Anna o respinge pe Sora la început, deoarece credea că s-a afiliat cu șeful. Însă când vede eforturile Sorei în momentul antrenării pentru Phoenixul de Aur, părerea ei despre Sora se schimbă instantaneu. E un student remarcabil la Kaleido Stage, tot timpul având un rol impozant în spectacole. La fel ca și Mia are roluri minore, încercând mereu să o convingă pe aceasta să îi adauge scene comice în reprezentațiile sale. Este fiica comediantului Jack Barrone și își dorește să devină o comediantă de succes. Sora este persoana care reușește să restabilească legătura dintre Anna și tatăl ei.

Yuri Killian, este un personaj ficțional din seria anime Kaleido Star si este principalul antagonist al primei serii. Este unul dintre acrobatii cei mai buni de la Kaleido Stage si este partenerul Laylei Hamilton, pana cand Sora ajunge pe scena. Chiar daca acesta pare a fi o persoana calma, acesta nu exteriorizeaza ura pentru Kalos datorata faptului ca din cauza lui tatal sau a murit.

Fool, Spiritul Scenei ,este un personaj ficțional din seria anime și manga Kaleido Star. Se proclamă „Spiritul Scenic” deoarece puține persoane sunt înzestrate cu darul de a-l vedea și auzi. Este prezentat ca având două țeluri în anime: găsirea unei persoane care să execute Manevra Legendară și aflarea persoanei care să devină un adevărat Kaleido Star, iar ambele vise sunt îndeplinite de către Sora.

Cu toate că este un spirit, Fool este observat ca fiind capabil să interacționeze cu diverse obiecte, precum un fermoar de costum, o telecomandă sau o casetă video.

Ken Robbins, este un personaj ficțional din seria anime Kaleido Star. Este managerul scenei de la Kaleido Stage. Nu poate fi acrobat din cauza unor probleme cu inima. O admiră și iubește pe Sora, neavând însă curajul să îi spună acest lucru; totuși, aceste lucruri nu îl împiedică să o ajute, fiindu-i câteodată antrenor personal, avertizând-o de unele pericole din timpul antrenamentelor.

Marion Benigni, este un personaj ficţional din seria anime si manga Kaleido Star. Este cel mai tanar membru al personalului de la Kaleido Stage si fiica tamplarului de la Kaleido Stage, Jean Benigni. In majoritatea timpului, este prezentata cu partenerul ei Jonathan, care este purtat de catre aceasta pe umar sau pe cap.

Kalos Eido, este managerul Kaleido Stage, fiind persoana care o ajută pe protagonista serialului Kaleido Star cu numeroase sfaturi. Totodată el așteaptă realizări mari din partea tuturor cu care se întâlnește. Este considerat a fi persoana care a cauzat moartea lui Arlon Brass, tatăl lui Yuri Killian, prin nesiguranța executării Manevrei Legendare de către acesta. Este singurul care poate să dea detalii despre antrenamentul acestei manevre.

Rosetta Passel ,este un personaj ficțional din seria anime și manga Kaleido Star. În timp ce este crescută în Franța, locul ei de naștere este Belgia. De la vârsta de 9 ani a fost privită ca un copil-minune, atunci când a câștigat primul ei turneu de Diabolo, primind totodată numele de „Mașina Diabolo”. Acest nume se datorează personalității reci și reprezentațiilor impecabile. La fel ca și Layla, Sora este cea care îi schimbă perspectiva Rosettei în privința lucrurilor ce o înconjoară, devenind și prietene foarte bune. Când Rosetta se alătura celor de la Kaleido Stage în seria secundă, aceasta vede în Sora un model, dorind să fie ca și ea, în timp ce o legătura puternica se înființează între cele două, fiind la fel de apropiate ca niște surori.

May Wong, este rivala Sorei din seria a doua. La început reușește să o învingă pe aceasta, spulberându-i încrederea în ea și devine partenera lui Leon. După abandonul Sorei este nemotivată să joace la fel de bine ca înainte și pierde parteneriatul cu Leon. Layla o sfătuiește să-și descopere un vis după care să se ghideze deorece ea are mult potențial artistic, dar nu știe în ce scop să-l folosească. May nu reușete acest lucru dar se schimbă radical devenind o persoană mai bună și înțelegându-se cu Sora în mod colegial. May are obiceiul de a numi obiectele pe care le folosește sperând că le crește utilitatea.

Leon Oswald,  este un trapezist francez chemat de Kalos la Kaleido Stage pentru a juca alături de Sora. Acesta nu este mulțumit de fată considerând prestația ei este o joacă de copii. Găsește mai multă îndemânare în May și o alege parteneră. În cele din urmă realizează că Sora este cea ce căuta el și o învață Acrobația Îngerului. Evenimentele din trecutul său întunecat l-au transformat pe Leon într-o persoană rece, foarte dură și irascibilă. Este foarte popular printre fetele din lumea întreagă, acestea venind la Kaleido Stage mai ales pentru a-l vedea. Un lucru de apreciat la el este faptul că și-a ținut promisiunea față de sora sa Sophie și a luptat pentru a o îndeplini. Leon este învățat de Sora să iubească scena și cunoaște astfel frumusețile ei.

Jonathan, este un pui de focă pe care Sora l-a găsit într-o zi. Neavând voie să ţină animale,Sora încearcă să-l ascundă. Oricum, secretul este dezvăluit iar în loc să îl gonească, tatăl lui Marion îi construieşte un acvariu pentru el. Este capabil să facă multe trucuri şi câteodată pare mai coordonat decât Sora,relizând performanţe comice pe care le iubesc copii. În cel de-al doilea sezon,Jonathan devine mai apropiat de Marion şi refuză să se alăture alcuiva.

Sarah, este în principal o cântăreaţă de pe Scena Kaleido originară  din Marea Britanie, la fel ca managerul clădirii unde locuiesc cu toţii. Mulţi doresc ca Sarah să semneze cu o casă de discuri deoarece e aşa de talentată în cântat, dar rămâne loială Scenei Kaleido. Este fană a artelor marţiale, şi în mod frecvent propune metode alternative pentru a o ajuta pe Sora să obţină propriile obiective.

Serialul Kaleido Star este alcătuit din 51 de episoade + 3 OVA-uri:

Kaleido Star: New Wings Extra Stage;

Kaleido Star: Legend of Phoenix ~Layla Hamilton Monogatari~;

Good day yo! Goood!!

Anunțuri

4 gânduri despre &8222;Kaleido Star&8221;

 1. Vaaai, chiar ma gandeam zilele trecute la acest anime, si uite, tu parca mi-ai citit gandurile si ai postat despre el. Mi-a placut foarte mult si ma bate gandul sa-l revad cat de curand. M-a atras la el atat felul in care este desenat, cat si povestea. Plus ca am o adevarata afinitate pentru orice performeri care pot fi incadrati intr-un circ (de obicei imi plac cei ciudati, recunosc). Tin minte cum acum cativa ani am urmarit cu sufletul la gura episoadele pe calanlul (numit atunci) A+. Multumesc ca ai facut acest review si ai folosit acele minunate poze.

 2. Acest serial anime este deosebit:atât povestea în sine cât şi desenul.Mi-a plăcut caracterul ei hotărât şi determinat să îşi realizeze visul din copilărie.Concurenţa dintre Sora,Layla,Rosetta şi May este din ce în ce mai palpitantă,până ce îşi descoperă fiecare felul său unic de reprezentaţie şi vor înţelege într-un final că există un loc pentru fiecare în lumina reflectoarelor.
  Am urmărit acest anime plină de entuziasm,toate cele 51 de episoade(2 sezoane)+cele 3 OVA-uri, sunt minunate.
  Mulţumesc de apreciere!

 3. Da,este cel mai special pentru ca a fost primul vazut de mine. Din cate se pare,noi doua folosim cam aceleasi surse pentru posturile noastre,nu? Dar postul tau arata mult mai bine decat al meu,chiar daca sunt scrise aceleasi cuvinte. Eu una de aceea te admir,parca iti pictezi blogul,totul este aranjat foarte frumos.

 4. Iubesc acest anime!♡
  Da!Deoarece alte surse de informaţie nu se pot adăuga în plus/minus,trebuie să rămânem fideli datelor oficiale ale oricărui film/serial,anime/coreean.
  Îţi mulţumesc pentru cuvintele frumoase (^_^) ❀ şi blogul tău e demn de laudă,ai postări deosebite!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s