Ojamajo Doremi

Ojamajo Doremi (Magical DoReMi)

Doremi Harukaze în vârstă de 8 ani doreşte să folosească magia, deoarece consideră că îi va rezolva toate problemele ei şi o va ajuta să mărturisească sentimentele unui băiat pe care îl plăcea. Într-o după-amiază, dă peste un magazin de magie şi suspectează cu adevărat că proprietara magazinului este o vrăjitoare. Proprietara magazinului se transformă într-o broască, „gelatinoasă”, deoarece acest lucru păţesc vrăjitoarele când le sunt descoperite adevăratele identităţi. Pentru a-şi păstra forma originală, proprietara magazinului, Majo Rika, o ia pe Doremi ca discipolul ei pentru a o transforma într-o vrăjitoare. Doremi trebuie să ia nouă examene pe timpul nopţii pentru a deveni o vrăjitoare oficială; totuşi, nu trebuie să îşi facă cunoscută propria sa identitate ca vrăjitoare sau va avea aceeaşi soartă care a căzut pe Majo Rika. Din cauza neîndemânării în magie a lui Doremi, Majo Rika se adresează ei ca fiind o  „ojamajo”, „ojama”(lit. „buclucaşă”) şi („majo” (lit. „vrăjitoare”).

 Pe calea ei, Doremi este însoţită de prietenele cele mai bune ,Hazuki Fujiwara şi Aiko Senō, şi bineînţeles de sora ei mai mică, Pop. În timp ce dau teste pentru a deveni vrăjitoare mai bune, în acelaşi timp, Doremi şi prietenii săi îşi ajută colegii şi prietenii săi cu propriile lor probleme cu ajutorul magiei, şi luptându-se cu rivala lui Majo Rika, Majo Ruka. Totul merge bine până o întâlnesc pe Onpu Segawa, un copil idol, care nu împarte aceleaşi valori de a folosi magia ca ele. Într-un final, Onpu se aliază cu Doremi şi fetele şi chiar le salvează de la transformarea lor în vrăjitoare broaşte din cauza propriei sale conştiinţe.

Doremi Harukaze, s-a născut la data de 30 iulie 1990. Doremi înfăţişează o tânără fată maho shojo: plină de viaţă până la punctul de a fi gălăgioasă, o elevă medie, neîndemânatică şi neatentă deşi este foarte  miloasă, şi a arătat că este înnebunită după băieţi. Mâncarea ei preferată este friptura. Se proclamă că este”cea mai nenorocoasă drăguţă fată din lumea întreagă.” Mai târziu în viaţă, face totul în jurul ei oarecum mai bine. Numele ei este compus din primele 3 note muzicale: Do, Re, şi Mi. Zâna ei este Dodo, şi se aseamănă foarte mult cu Doremi.Culoarea lui Doremi este roz iar cristalul ei tot o piatră roz. Vraja ei personală este „Prilika Pirilala Popolina Peperuto”, iar în timpul Scenei Magice(Magical Stage) vraja ei este”Pirika Pirilala Nobiyakani”.

Hazuki Fujiwara, s-a născut la data de  14 februarie 1991, este prietena lui Doremi încă din grădiniţă. Este timidă, pasivă şi o fată dulce, şi este cea mai deşteaptă elevă din şcoala ei. Hazuki îi pasă foarte mult de familia ei înstărită, în special de mama ei; nu îi plac în mod special rochiile pe care le are de la mama sa, dar va face orice i se va spune. În câteva episoade din Ojamajo Doremi, Hazuki şi colegul ei de clasă, Masaru Yada, sunt arătaţi că au sentimente unul pentru celălalt. Hazuki are o teamă enormă de fantome şi încearcă să le depăşească cu gândul la Majo Rika, acest lucru dă rezultate. Zâna ei este Rere, o zână binevoitoare care poartă trăsăturile lui Hazuki. Culoarea lui Hazuki este portocaliu iar cristalul ei este o o inimă portocalie. Vraja ei personală este”Paipai Ponpoi Puwapuwa Puu”, în timp ce vraja ei din Scena Magică(Magical Stage)este „Paipai Ponpoi Shirayakani”.

Aiko Senoo s-a născut la data de 14 noiembrie 1990, este o fată extrovertită cu păr despărţit ondulat. Este o elevă transferată din Osaka şi vorbeşte în Kansai-ben, un dialect japonez originar din Osaka. Părinţii sunt divorţaţi, locuieşte cu tatăl ei, un şofer de taxi, în timp ce mama ei, o asistentă medicală,lucrează în Osaka. Îşi iubeşte ambii părinţi foarte mult şi vrea să se reîmpace,  mergând atât de departe apelând chiar la magia interzisă pentru a realiza acest lucru. Este de asemenea cea mai atletică fată de la şcoala elementară. Aiko are un temperament scurt, dar nu este uşor de supărat ca Majo Rika. Într-un final, ea şi părinţii săi se reîntorc înapoi în Osaka şi trăieşte fericită cu ei şi bunicul său. Zâna ei este Mimi, cea mai dură dintre zâne. Culoarea lui Aiko este albastru iar cristalul ei este un diamant albastru. Vraja ei este „Pameruku Laruku Rariori Poppun”, în timp ce vraja din timpul Scenei Magice(Magical Stage)este „Pamekuru Laruku Takarakani”.

Onpu Segawa s-a născut la data de 3 martie 1991, este un idol faimos care a devenit  discipolul vrăjitor lui Majo Ruka, rivala lui Majo Rika. Este adorată de mulţi, majoritatea băieţi. La început este rece şi enigmatică, dar inima bună şi dezinteresată devine vizibilă în timp ce petrece mai mult timp cu Doremi şi prietenii săi. Locuieşte cu mama sa, care fusese un idol şi ea la rândul său până când un accident a traumatizat-o; este acum agentul fiicei ei. Cea mai puţin preferată mâncare este  ardeiul verde.Tatăl său, este un inginer de cale ferată, este plecat în mod constant de acasă din cauza slujbei. Zâna ei este Roro, care împarte „ritmul meu” modul de lucru. Culoarea lui Onpu este mov iar cristalul său este o lacrimă mov. Vraja ei este „Pururu Purun Famifami Fa”, în timp ce vraja ei din Scena Magică(Magical Stage) este „Pururu Purun Suzuyakani”.

Pop Harukaze s-a născut la data de 9 septembrie 1994, este sora mai mică a lui Doremi. Merge la Grădiniţa Sonatine în prima jumătate a sezonului iar apoi se mută la Școala Elementară Misora În jumătatea următoare a sezonului. Pop îi descoperă accidental puterile magice ale lui Doremi în primul sezon şi ca atare devine de asemenea o vrăjitoare. Cu toate acestea,datorită  vârstei ei fragede îi este dificil să stea trează pentru examinările de vrăjitoare pentru serile târzii. Îi place să o supere pe Doremi la începutul sezonului. Se poartă matur pentru vârsta ei şi este mult mai responsabilă decât sora ei mai mare. Înauntrul său, este tot copil la suflet şi o admiră în secret pe Doremi. O numeşte pe Majo Rika „Squishy” (Bunnyu-chan) din cauza naturii sale fizice moi. Zâna ei este Fafa, care este sfioasă şi timidă, dar are o relaţie de soră cu Dodo. Culoarea lui Poppu este roşu iar cristalul ei este un trifoi cu patru foi. Vraja ei personala este „Pipiton Puriton Purika Peperuton”, în timp ce vraja din Scena Magică(Magical stage)este „Pipiton Puriton Kobarakani”.

Majo Rika, , deţine şi conduce fără succes Maho-do. Această vrăjitoare pură se deghizează ca Rika Makihatayama şi trăieşte în lumea umană. Prinsă de Doremi, a fost blestemată şi transformată într-o vrăjitoare broască. Majo Rika câştigă mai târziu mai multe discipole vrăjitoare, fiecare cu puţin ajutor pentru ea, lucru care duce să le numească(în special pe Doremi) Vrăjitoare Buclucaşe(Ojamajo),dar în realitate, îi pasă de ele şi le consideră fiicele ei. Într-un final, se reîntoarce în Lumea Vrăjitoarelor cu Hana şi zânele. Cristalul său este o sferă liliachie.

Lala(Rara), este zâna majoră a lui Majo Rika. Faţă de Majo Rika, este prietenoasă, matură, şi mult mai doritoare să ajute. Deghizarea din lumea umană este o pisică albă.

Acest anime este alcătuit din 5 sezoane: Ojamajo Doremi(51 ep); Ojamajo Doremi #(49 ep); Ojamajo Doremi Mo~tto!(50 ep); Ojamajo Doremi Dokka~n!(51 ep); Ojamajo Doremi  Naisho(13 ep);

Două filme :Ojamajo Doremi #: The Movie; Mo~tto! Ojamajo Doremi: The Secret of the Frog Stone;

Două adaptări manga:Ojamajo Doremi ; Mo~tto! Ojamajo Doremi.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s