The Legend

 The Legend(2007) 

The Legend /The Story of the Great King and the Four Gods/ The Story of the First King’s Four Gods/

Tae Wang Sa Shin Gi. „Tae Wang” se referă la titlul folosit de către regii regatului Goguryeo, şi  înseamnă “Marele Rege”.

Povestea este bazată pe legenda lui Dangun şi Gwanggaeto cel Mare al regatului Goguryeo. Povestea adaugă de asemenea elemente mitice celor Patru Simboluri înfăţişate sub formă fantezistă ca cei patru gardieni care îl servesc pe regele regatului Jyushin.

Acum mult timp, un trib ce îl respecta pe tigru şi controla focul pe nume Ho-jok (Tribul Tigrului), stăpânea lumea.Au eliminat şi au pus stăpânire pe toate triburile exceptând tribul care îl respectau pe urs, numit Ung-jok (Tribul Ursului). Tribul Tigrului şi Tribul Ursului au luptat, şi Hwang-woong nu a mai suportat să vadă atât de mulţi oameni omorâţi. A adus cei trei zei ai naturii; Poong-Baek (Tigrul Alb), Woonsa (Dragonul Albastru), şi Woosa (Șarpele Ţestos). 

A înlăturat puterea focului de la liderul Tribului Tigru, Kajin, a sigilat puterea într-un artefact numit Inima lui Jujak , Pasărea Vermilion/Phoenix), şi i-a înmânat-o femeii pe care o iubea; Sae-oh. Cu toate acestea, Kajin a fost rănită mortal în timp ce ataca un alt trib şi părea să moară până să o vindece Hwang-woong.  Acest lucru o face pe Kajin să dezvolte sentimente de iubire pentru Hwang-woong. Când tribul ei a declarat un consiliu de război ar fi luat înapoi puterea focului de la Hwang-woong, apoi  Kajin şi-a ucis bătrânii tribului său cu propria sa sabie. Apoi evadează din propriul său trib plecând în căutarea lui Hwang-woong, hotărâtă să devină femeia lui Hwang-woong. 

Cu toate acestea, Hwang-woong o place pe Sae-oh şi îi declară iubirea pentru ea, neştiind că Kajin îi privea în mod secret când acest lucru a avut loc. Kajin a fost supărată de acest fapt şi a început să reunească Tribul Tigrului şi a atacat Tribul Ursului. Din păcate, în această perioadă Sae-oh era gravidă, şi când a născut, bebeluşul a fost răpit de  Kajin care i-a propus lui Sae-oh o înţelegere de a da la schimb bebeluşul ei pentru puterea focului. Când Sae-oh o refuză pe Kajin, Kajin îi răspunde prin aruncarea bebeluşului lui Sae-oh de pe stâncă, determinând-o pe Sae-oh să îşi iasă din control şi eliberând Heuk-Jujak (Phoenixul Negru), chiar dacă Hwang-woong salvase bebeluşul. Subordonaţii lui Hwang-woong, Tigrul Alb, Dragonul Albastru şi Șarpele Ţestos au luptat cu Phoenixul Negru, dar nu erau pe măsura lui.

Neavând de ales, Hwang-woong a folosit Arcul Sfânt pentru a o omorî pe Sae-oh, sursa puterii Phoenixului Negru, şi a reuşit să îl sigileze din nou în inima Păsării Vermillion. Kajin s-a sinucis aruncându-se de pe stâncă deoarece acum „nu mai avea de ce să mai trăiască în această lume.” Hwang-woong a sigilat puterile celor ‘Patru Zei‘ (Pasărea Vermillion, Tigrul Alb, Dragonul Albastru, şi Șarpele Ţestos) în anumite artefacte şi le-a lăsat în grija unor oameni, spunându-le că se vor trezi când regele regatului se va naşte. 

Multe secole mai târziu, Damdeok, reîncarnarea lui Hwang-woong, s-a născut. Odată cu el, artefactele păzitori ai regelui s-au născut. Damdeok a întâlnit dificultăţi în a deveni rege al regatului Goguryeo, în mare parte din cauza lui Yeon Hogae care l-a confundat pe Damdeok ca fiind asasinul mamei sale, şi tatăl său care a întors parlamentul regelui împotriva lui.

Serialul The Legend(2007) produs de MBC este alcătuit din 24 de episoade.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s