Emperor of the Sea

Emperor of the Sea /God of the Sea/Hae Shin(2005)

Sea God”/”Hae Shin” este o dramă bazată pe romanul “Emperor of the Sea” scris de Choi In-Ho. Drama urmăreşte viaţa lui Jang Bo-Go (787-846/841),cunoscut sub numele de Gungbok (Choi Soo-Jong) care a dominat marea din Estul Asiei pe parcursul unificării dinastiei Shilla. Bo-Go(Gungbok), este un sclav din regatul Shilla ce este trimis în Tang (dinastie chineză) ca sclav gladiator. Pe parcursul acestei perioade, se antrenează pentru a deveni un luptător profesionist. De asemenea experimentează pe propria piele cum proprii săi oameni sunt omorâţi de inumanii piraţi ai dinastiei Tang.

Când Bo-Go(Gungbok) se reîntoarce în Shilla,îi cere permisiunea regelui de a stăpânii piraţii din Tang. I se dă permisiunea de către rege şi ajunge să deţină controlul asupra mărilor şi să returneze căile maritime oamenilor săi! A devenit atât de faimos pe mare încât piraţii l-au poreclit “Hae-Shin”ce înseamnă (’’Zeul Mării”)“Sea God.”

Deşi  Bo-Go(Gungbok) a cucerit cu succes căile maritime, casa regală din regatul Shilla era în haos deoarece regii erau în mod constant alungaţi guvernând doar după câţiva ani. Un membru din  familia regală vine la Bo-Go(Gungbok) şi îi cere sprijinul său pentru a-l detrona pe regele actual. Când reuşeşte acest lucru, noul rege îi promite să îl însoare pe fiul său cu fiica lui Bo-Go(Gungbok). Din nefericire, regele moare după doar câteva luni de domnie. Succesorul regelui încearcă să păstreze promisiunea tatălui său dar oficialii regali se opun ideii deoarece acest lucru ar fi însemnat că fiica unui fost sclav ar fi devenit regină.

Ironic, Bo-Go(Gungbok) este omorât de aliatul său, Yum Jang (Song Yil-Gook). Deşi pare că Yum Jang îl omoară pe Bo-Go(Gungbok) pentru a obţine o poziţie înaltă la palatul regal, motivul semnificant este resentimentul de gelozie împotriva lui Bo-Go(Gungbok), care a câştigat inima frumoasei  Jung Hwa (Soo Ae).

Serialul Emperor of the Sea produs de KBS2 este alcătuit din 51 de episoade.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s