Dae Jo Yeong

Dae Jo Yeong (2006)

Această dramă epică alcătuită din 134 de episoade realizată de KBS1, reprezintă viaţa regelui Dae Jo-yeong şi ai celorlalţi eroi ai regatului Balhae, ce datează în urmă cu 1300 de ani. Dae Jo-yeong şi Hae-go sunt rivali pentru supremaţia teritoriilor de nord. Cei doi se înfruntă pentru iubirea lui Cho-rin, o femeie din tribul Georan şi nepoata regelui Bojang, Suk-yeong. Câteva personalităţi istorice esenţiale din această dramă sunt interpretate de actori din generaţia de mijloc, ai căror talent incontestabil se îmbină perfect cu scenariul bine pus la punct. Această dramă a atras atenţia încă dinaintea premierei din efortul de a produce un film perfect, chiar şi o echipă tehnică specială a postului KBS a fost adusă să realizeze scene de luptă conform cu realitatea, cu ajutorul tehnologiei 3D digitale sunt prezentate personaje şi scene înfăţişând prăbuşirea unui munte în timpul bătăliei de la fortăreaţa Ansi şi o imensă luptă(stare de asediu) între Goguryeo şi dinastia Tang.

(Choi Su-jong)Dae Jo-yeong: Primul rege al regatului Balhae care s-a născut înainte de prăbuşirea regatului Goguryeo. Copilăria sa a fost umbrită de suspiciunea că el va obţine puterea când va creşte. Acest om inteligent şi hotărât se îndrăgosteşte de Cho-rin, fiica şefului de trib Georan care îl ia ca ostatic pentru a scăpa de captivitate. Cho-rin îl iubeşte la rândul ei, dar Dae Jo-yeong ajunge să se însoare cu nepoata regelui Bojang, Suk-yeong. Mulţumită carismei şi abilităţilor puternice de conducător, duce la fondarea statului Balhae alături de nomazi ai regatului Goguryeo.

(Lee Deok-hwa)Seol In-kwi: Un artizan al dinastiei Tang din tribul Georan care s-a remarcat datorită inteligenţei şi al talentului. Se remarcă prin subjugarea forţelor regatului Goguryeo, şi se opune lui Dae Jo-yeong.

(Chung Bo-seok)Yi Hae-go:Un fiu din familia aristocratică din regatul Goguryeo, Yi Hae-go a fost crescut de şeful tribul Georan şi a devenit luptătorul lui de bază. Se luptă cu Dae Jo-yeong pentru supremaţia teritoriilor nordice dar ajunge să piardă. Cei doi se luptă pentru iubirea fiicei şefului de trib Georan, Cho-rin.

(Park Ye-jin)Cho-rin: Fiica şefului de trib Georan, Cho-rin îl întâlneşte pe Dae Jo-yeong cu ajutorul destinului şi se îndrăgosteşte de el. Impulsivă şi spontană, se îndepărtează de tribul său şi îl urmează pe Dae Jo-yeong. Se luptă cu Suk-yeong, nepoata regelui Bojang, pentru iubirea lui Dae Jo-yeong dar Suk-yeong ajunge să fie într-un final soţia lui Dae Jo-yeong. Cho-rin dă naştere fiului lui Dae Jo-yeong, Geomi,dar iubirea ei pentru el se termină tragic. 

Reclame

2 gânduri despre &8222;Dae Jo Yeong&8221;

    • Am urmărit acest serial istoric încă de la primul episod,nu am pierdut niciun episod.Îmi place mult de tot acest serial,este una dintre capodoperele cinematografiei coreene. Actorii din acest serial au jucat extraordinar,Choi Su Jong a interpretat de minune rolul lui Dae Jo Young,un alt rol la fel de impresionant a fost cel din „Emperor of the Sea” în rolul lui Jang Bo-Go/Gungbok.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s