Aria

Aria (2005)

Aqua şi Aria sunt plasate la începutul secolului al 24-lea, începând din anul 2301 d.Hr, în oraşul Neo-Veneţia al planetei Aqua—fosta planetă Marte, care a fost redenumită după ce a fost format pământul într-o planetă locuibilă acoperită de oceane de acum 150 de ani. Neo-Veneţia, inspirat de Veneţia atât în arhitectură şi atmosferă, este un oraş port cu canale înguste în locul străzilor, călătorind prin gondole nemotorizate.

La începuturile planetei Aqua, o tânără femeie pe nume Akari soseşte de pe planeta Manhome (iniţial Terra) pentru a deveni un stagiar gondolier cu Compania Aria, una dintre cele trei, cea mai prestigioasă companie de ghid-marin din oraş. Visul ei este să devină o undine(o femeie gondolier care acţionează ca un ghid turistic rafinat pentru vizitatori la Neo-Veneţia). Pe măsură ce se antrenează, Akari se împrieteneşte cu mentorul său Alicia, stagiari şi seniori de la companiile rivale – Aika, Alice, Akira şi Athena şi alte personaje din oraşul Neo-Veneţia . Aqua acoperă sosirea lui Akari pe planeta Aqua şi antrenamentul ei de început ca Pair, sau ucenic, în timp ce Aria îşi continuă antrenamentul său ca Single, sau călător, culminând cu absolvirea ei, Aika, şi Alice ca absolvente Prima undine.

Fiecare capitol este o parte din viaţa episodică a explorării lui Akari a lumii gondolierelor, Neo-Veneţia, şi a planetei Aqua. Amano foloseşte frecvent mai multe pagini de artă luxuriantă pentru a descrie un mediu, arătând minunile activităţilor de zi cu zi cât şi al evenimentelor unice.

Anime-ul Aria este alcătuit din 3 sezoane:Aria the Animation,Aria the Natural şi Aria the Origination plus OVA-ul Arietta.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s