King Geunchogo

King Geunchogo

Această dramă istorică este povestea regelui Geunchogo, regele războinic al regatului Baekje. Sub conducerea sa , regatul a avut parte de zile glorioase, cuceriri militare ce controlaseră mare parte din peninsula coreeană lucru care a îmbunăţit puterea politică ce atinsese cel mai înalt nivel din istoria regatului Baekje.

Ce ştiţi despre regele Geunchogo? Oameni care au urcat muntele Baekdu spun că se simt supăraţi. Muntele sacru al poporului coreean este împărţit în două: o parte numit muntele Jangbaek aparţine Chinei. Scrierile istorice ale Chinei, arată acest lucru, nu este ceva inedit. Istoria aşa cum este înregistrată de chinezi este eronată din perspectiva câştigătorului iar Coreea a fost o victimă a tiraniei timp de 1.500 de ani.

Atunci de ce China se împlică în denaturarea istoriei coreene? O fi din cauza tăbliţei mortuare al regelui coreean Gwanggaeto cel Mare localizat în provincia Jilin? Cine este regele menţionat în înregistrările chinezilor care spune: „Un rege a sosit din Baekje (o dinastie coreeană).”

Regele nu este Gwanggaeto ci regele Geunchogo al regatului Baekje,care capturase şi guvernase regiunea chineză timp de 60 de ani înaintea lui Gwanggaeto.

Regele Geunchogo, o alăturare de fapte istorice şi dramă fictivă:

Drama King Geunchogo produsă de KBS1, se bazează pe romanul „Resentment of Continent” scrisă de Lee Moon Yul primeşte mult interes din partea celor care vizionează acest serial în aceste zile. Alăturarea de fapte istorice şi dramă fictivă, succesiuni regale ale regatului Baekje şi războiul de expansiune teritorială, lovindu-se de iubirea predestinată, toate aceste elemente induc audienţei curiozitate şi imaginaţie. Cartea de istorie a Japoniei susţine că regele Geunchogo este al doilea fiu al regelui Bilyoo. În drama istorică, regele Geunchogo este descris ca fiind al patrulea fiu al regelui Bilyoo. Regele Geunchogo a preluat tronul de la regele Gye, al 12-lea rege al regatului Baekje în puterea luptei dintre facţiuni şi îndeplinirea restaurării regatului Baekje.

Era regelui Geunchogo era perioada de economie prosperă, putere politică chiar şi în cultură. L-a omorât pe regele Gogookwon al regatului Goguryeo în bătălia Pyungyangsung şi a intrat în posesia teritoriului din Goguryeo. A extins de asemenea teritoriul Baekje până în zona Jolla în sud. Pentru pământul teritorial, era regelui Geunchogo socotită ca fiind cea mai mare încă de la întemeierea regatului Baekje. A atacat provincia chineză Liao, a instaurat acolo regatul Baekjegoon şi a făcut regatul Baekje centrul comerţului asigurând rutele maritime.

„Cel care va cuceri râul Han,el va conduce peninsula Han. Iar cel care va cuceri Marea Vestică, el va visa despre China.”

Acesta este citatul pe care regele Bilyoo i l-a spus fiului său, Yugoo (regele Geunchogo) când decide să îl facă pe cel de-al patrulea său fiu următorul rege chiar dacă primul său fiu a fost pregătit să devină rege pentru o perioadă îndelungată.

Serialul „King Geunchogo”KBS1 conţine 70 de episoade.

Reclame

6 gânduri despre &8222;King Geunchogo&8221;

  1. FILMUL A FOST BUN, DAR NU EXCEPTIONAL. DAR PREFER ACESTE FILME IN LOCUL CELOR CARE SCOT IN FATA NUDITATEA, RAUTATEA IMPINSA PANA LA EXTREM, EGOISMUL…

    • Prefer serialele istorice asiatice(coreene,chinezeşti,japoneze)deoarece ne arată o altă lume faţă de ceea ce am fost familiarizaţi în acele filme americane,în care totul este posibil,în acele filme nu pun preţ pe valoare,iubire,patriotism sau vitejie. Filmele coreene sunt cu totul speciale,scenariul,jocul scenic,regia,costumele,muzica,pur şi simplu te captivează.Unele seriale te pot face să plângi în unele momente,seriale istorice precum:Jumong,Yi San,King Geunchogo,Damo,Hur Jun,Emperor of the Sea etc şi cu toate acestea rămâi impresionat de istoria şi poveştile respective iar într-un final ne alegem cu lecţii de viaţă de pe urma cărora avem ce învăţa.

      • O, ai dreptate! Aceste filme ne arata cum s-a construit o natiune: cu regi carora le curgea tara prin vene, cu soldati si oameni de rand care mureau pentru onoare, prietenie, iubire, onestitate. Din pacate, noi stim si mai si aplicam aceste norme morale. Noi, adica oamenii simpli! Ei nu stiu de asa ceva! Ei nu vor invata niciodata lectia despre tara, de aceea tara, a noastra tara, se disipeaza! Cine sunt „ei”? Stiti voi cine! Ceilalti, care nu se uita la aceste filme minunate, ca i-ar frige si, oricum, n-ar intelege nimic!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s