Pandora Hearts

Pandora Hearts(2009)

Oz Vessalius,moştenitorul ducatului Vessalius,de abia a împlinit vârsta de cincisprezece ani. Viaţa lui este bogată şi lipsită de griji, umbrită doar de absenţa constantă a tatălui său.La ziua sa de naştere totul se schimbă.Din motive necunoscute, Oz este trimis într-o închisoare cunoscută ca „Abyss”, doar pentru a fi salvat de către un „Chain” cunoscută ca Alice, Bloodstained Black Rabbit, B-Rabbit pe scurt. Misterul începe pe măsură ce Oz descoperă secretul din spatele lui Alice, Abyss şi organizaţia ciudată cunoscută ca Pandora. Serialul aduce referiri cu privire la romanele lui Lewis Carroll „Alice’s Adventures in Wonderland” şi „Through the Looking-Glass” şi pot fi considerate fantezie şi mister.

Oz Vessalius

Personajul principal al poveştii, un băiat de 15 ani cu părul blond şi ochii verzi care face parte din prestigioasa familie Vessalius,al cărui tată, Zai, este lordul conducător.Mama lui a fost omorâtă de familia Nightray,dar în ciuda acestui fapt,el îşi menţine o personalitate senină, optimistă şi energică. Povestea serialului Pandora Hearts începe când Oz împlineşte cinsprezece ani. În timpul festivităţii de sărbătorire a majoratului, a fost trimis în Abyss datorită păcatului de ‚a exista’. Acolo întâlneşte lanţul pe nume Alice şi realizează un contract cu ea. Apoi reîntorcându-se în lumea reală, Oz descoperă că au trecut 10 ani. Ca să afle ce semnifica păcatul său, a început să lucreze sub îndrumarea lui Break ca membru al organizaţiei Pandora. În perioada aceasta,se vede că era tânăr,a muncit din greu pentru a obţine laudele şi recunoştinţa din partea tatălui său. Cu toate astea, Oz descoperise că tatăl său îl ura aşa de mult până la punctul de a nu dori să îl atingă. După această experienţă, Oz a început să creadă că nimic nu are garanţie în această lume. Se gândea că este slab, şi pentru a proteja oamenii, ar trebui măcar să rămână un copil ascultător şi să lase răul să vină în calea lui. După ce a călătorit în ascunzătoarea Pisicii Cheshire, Oz îl întâlneşte pe Jack Vessalius şi în schimb devine mediumul său. Într-un final Jack vorbeşte la sediul organizaţiei Pandora iar publicul îl ovaţionează pe Oz ca pe un erou.Oz descoperă că îşi poate pierde controlul asupra corpului său şi dacă îl strigă pe Jack destul de mult îl poate poseda şi poate avea memoriile lui Jack. După spusele lui este foarte abil cu sabia, în mod special pentru apărare. Totuşi,are foarte puţină experienţă în lupte. Lui îi plac fetele mai tinere şi drăgălaşe şi filtrează cu ele în mod frecvent. Și-a dorit odată să se însoare cu Sharon când s-au întâlnit prima oară. Însuşi Oz,crede despre Alice că este cineva preţios,numind-o ‚soarele său’. Crede că din cauza lui Alice mai poate zâmbi.

Jack îi spune lui Oz că are ‚dreptul’sau ‚premisa’asupra puterilor lui Alice şi că sigiliul nu va mai reţine puterile lui Alice, dându-i lui Oz abilitatea de a folosi puterea lui B-Rabbit, chiar şi fără permisiunea lui Alice sau ajutorul lui Gil. Oz demonstrează că a fost în stare să o oprească pe Alice şi puterea B-Rabbit în mod temporar de unul singur; altă dată când Oz a fost aproape răpit de către Baskervilles la Latowidge, şi mai recent a fost capabil să o convoace pe B-Rabbit şi coasa pentru a lupta cu atacatorii înăuntrul iluziei lui Sablier,în ciuda faptului că nu folosise nicioadată o coasă înainte.După spusele lui Lotti, Oz trebuia să fie vas pentru a ascunde bine existenţa lui Jack Vessalius iar dacă vasul s-ar fi spart,existenţa lui Jack ar fi fost adusă la lumină şi dorinţa abisului care îl căuta cu siguranţă ar fi intervenit în lumea reală.Mai târziu, Oz se reuneşte cu Gilbert şi imediat întâlneşte persoana din spatele naturii suicidale ale lui Oz: Zai Vessalius,tatăl său.

Alice

Alice apare prima oară ca un lanţ ce îl obligă pe Oz să realizeze un contract cu ea în Abyss. De fapt,ea este B-Rabbit (Bloody Black Rabbit),cel mai puternic lanţ din Abyss. Scopul lui Alice este de a-şi găsi amintirile pierdute, cu rol semnificant în poveste.Sub formă umană, Alice are un păr lung şaten închis cu două codiţe împletite. Are un apetit enorm şi iubeşte carnea în special. Este furioasă şi vorbeşte cu voce tare şi spune ceea ce gândeşte fără ai păsa de consecinţe. Cu toate astea,are o parte sensibilă, în special când vine vorba de Oz.Urăşte când Oz o lasă singură, dar ca să ascundă spune de obicei:”Sunt într-un contract cu tine.Tu eşti servitorul meu, şi ca servitor, la ce te gândeai,lăsându-mă în urmă!?” sau doar îl loveşte pe Oz şi îi spune:”Taci din gură”.Pare de asemenea că dezvoltă nişte sentimente pentru Oz, deoarece se preocupă de sănătatea lui când îşi foloseşte puterile.

Gilbert Nightray

Cunoscut ca Gil sau Raven. Este prietenul cel mai bun şi servitorul loial al lui Oz. Pentru el, Oz este cel mai important om, pentru care este gata să sacrifice orice; această protejare se datorează faptului că i-a fost spălat creierul de către Miranda Barma pentru a-l proteja pe Jack Vessalius (şi pe Oz, căruia îi este mediu)chiar dacă înseamnă să omoare.Când Gil este băut,revine la vârsta de paisprezece ani un plângăcios nesigur pe el. Îi pasă enorm de mult de pălăria pe care Ada ia dăruit-o. Este un mare bucătar,speriat de pisici,neputând să se lase de fumat după opt încercări, şi temându-se costant că pe măsură ce Oz va creşte, el va fi lăsat deoparte.

Gil a fost servitorul lui Jack acum 100 de ani, dar a fost omorât de către Glen alături de Jack, pentru a-l salva, fratele lui, Vincent a deschis o cale către Abyss. (Se dezvăluie mai târziu că Gil a fost omorât pentru a servi pe Glen ca nou vasal, iar când Vincent a întrerupt ceremonia tragedia a avut loc.) A fost luat ca servitor de actuala familie Vessalius acum cincisprezece ani, după ce a fost descoperit rănit şi amnezic în grădinile Vessalius. A devenit prietenul cel mai apropiat a lui Oz şi a fost invitat să ia parte la ziua sa de naştere. În timpul ceremoniei, Zwei îşi foloseşte lanţul pe nume Doldum pentru a-i controla corpul şi îl forţează să-l atace pe Oz.După ce îşi recapătă cunoştinţa,îi recunoaşte pe unul dintre Baskervilles ca fiind tatăl lui Oz iar când Oz îl atacă pe om cu sabia,Gilbert preia lovitura şi cade inconştient.

Gil rămâne loial lui Oz în tot acest timp în Abyss. Imediat după ceremonie, este abordat de Xerxes Break care aranjează adopţia lui în familia Nightray în schimbul unor informaţii interioare cu privire la treburile familiale. El priveşte acest lucru ca pe o trădare, din moment ce familia Nightrays sunt suspecţii principali în asasinarea mamei lui Oz,dar este de acord să se alăture familiei când află că realizând un contract cu lanţul lor pe nume ‘Raven’iar putea da puterea de a-l salva pe Oz. Se antrenează în tiruri şi într-un final omoară familia Nightray înainte de a-l considera lanţul valabil pentru a realiza contractul cu el.

Odată ce obţine lanţul,preia numele de Raven şi pleacă să lucreze pentru Break ca membru al Pandorei. Când Oz se reîntoarce din Abyss, Gil este primul alături de el. Iniţial, Oz nu ştie că Raven este Gil, dar în timpul celei de a doua bătălii cu Zwei adevărata lui identitate este dezvăluită. Gilbert îşi foloseşte puterea lanţului pentru a-l captura pe B-Rabbit, păstrând-o pe Alice în forma ei umană şi împiedicând sigiliul lui Oz de a se mişca când nu sunt în luptă.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s