Hur Jun

Hur Jun

Doctorul Hur Jun a trăit în secolul al XVI-lea, în timpul dinastiei Chosun. Filmul prezintă o impresionantă dramă istorică despre viaţa lui Hur Jun, un medic legendar care a obţinut rezultate măreţe în medicină, care l-au ajutat să-şi depăşească statutul social. Cu toate acestea, adevăratul motiv pentru care numele său este pomenit şi în prezent este dăruirea de sine pentru a-i vindeca pe cei suferinzi.
În timpul dinastiei Joseon, în Coreea, numele doctorului Hur Jun devine tot mai cunoscut. Ce anume îi aduce faima şi cine este de fapt acest om cu viaţă tumultoasă, care a ridicat pe cele mai înalte culmi misterioasa medicină tradiţională orientală?Povestea începe când mama tânărului Hur Jun se îmbolnăveşte, iar el o duce la un medic vestit al acelor locuri. Astfel, Hur Jun descoperă efectele miraculoase ale acupuncturii şi începe să lucreze ca sclav în casa doctorului, statutul său social nepermiţându-i să devină asistent în adevăratul sens al cuvântului. Ajutat de o inteligenţă sclipitoare, de medicul Yoo I-Tae care îi devine mentor, dar şi de frumoasa lui asistentă, Hur Jun acumulează în scurt timp cunoştinţe temeinice de medicină şi, curând, are şi primul pacient: o tânără care încercase să se sinucidă. Printr-o intervenţie aproape miraculoasă, Hur Jun salvează tânăra şi, pentru că aceasta era foarte săracă, el nu acceptă nicio plată. Aşa se face că în scurt timp, vestea despre doctorul cel iscusit care nu ia bani de la săraci se raspândeşte ca focul.
Povestea din acest serial are loc la 50 de ani distanţă de la moartea lui Dae Jang-Geum (protagonista din „Giuvaierul Palatului”). Ca şi această primă femeie medic din istorie, doctorul Hur Jun are de luptat cu un statut social ingrat. El porneşte ca sclav al unui medic celebru, învaţă şi se perfecţionează, ajunge şi el la Palat la invitaţia Regelui însuşi şi salvează şi el in extremis diferite persoane importante şi de rang înalt. Ca şi Dae Jang-Geum, devine medicul personal al Regelui.Revoltele politice i-au adus, însă, exilul, perioada în care Hur Jun a scris celebra sa carte de medicină, “Dong Yi Bo Gam” (Comorile Medicinei Orientale). Chiar şi după ce a fost rechemat la palat, el a refuzat cu îndârjire propunerea. A ales în schimb să meargă într-un sat răpus de ciumă şi să-i trateze pe ţăranii care erau pe moarte; şi acolo şi-a încheiat viaţa…Serialul este produs de MBC şi are 64 de episoade.

Istoric

Heo Jun (1546 – 1615) a fost un medic regal din clanul Yangcheon Heo în timpul domniei regelui  Seonjo al Dinastiei Joseon din Coreea. A fost numit medic regal la vârsta de 29 de ani. A scris multe texte medicale, dar cea mai semnificantă realizare a sa este cartea Dongui bogam, ce este numită adesea ca textul definitoriu al medicinei tradiţionale coreene. Lucrarea a fost făcută cunoscută  în toate ţările Asiei de Est precum China, Japonia şi Vietnam unde este încă privită ca una dintre clasicele medicinei orientale din zilele noastre. Deşi  Heo Jun a muncit enorm pentru familia regală, a pus mare accent pentru a realiza metodele sale de tratament accesibile şi de înţeles pentru oamenii de rând.A găsit remedii cu ierburi naturale care au fost accesibile oamenilor de rând din Coreea.Mai departe a scris denumirile ierburilor folosind literele cu înţeles uşor hangul în locul folosirii literelor hanja, fiind mult mai dificile pentru majoritatea oamenilor de rând care nu le înţelegeau.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s