Dae Jang Geum

Dae Jang Geum

Povestea se desfășoară în Coreea în timpul domniilor regelui Seongjong, regelui Yeonsan-gun (1494-1506) și a regelui Jungjong (1506-1544). Povestea începe cu Regina Yun, mama regelui Yeonsan-gun, care este otrăvită de un grup din garda imperială aflată sub comanda regelui.

În era Jung Jong a Dinastiei Chosun ,micuţa Jang Geum decide să lucreze la palat şi intră la palat deoarece mama sa a rugat-o să realizeze acest lucru ca ultimă dorinţă înainte de a muri. După ce au avut-o în grijă Gang Duk Goo, Dae Ryeong Suk Soo , ca o mare pisică curioasă care nu îşi poate ţine în control curiozitatea şi trebuie să vadă singură tot ce trebuie să ştie, Jang Geum face greşeli câteodată. Dar, impresionează oamenii cu abilitatea ei în ale gătitului şi îi este recunoscut talentul de către Han Sang Gung, maestra şi mentorul  său.

Într-o bună zi, descoperă că Han Sang Gung era cea mai bună prietenă a mamei sale când cele două erau Na In, unul din titlurile inferioare date femeilor lucrătoare la palat şi devin ataşate. În ziua Competiţiei Regale în selecţia celei mai bune Sang Gung a Soo Ra Gan, Han Sang Gung nu putea intra în palat din cauza unui complot pus la cale de Choi Pan Sool, dar Jang Geum participă alături de Choi în locul lui Han şi preia onoarea de a fi cea mai bună Sang Gung, o poziţie superioară a titlurilor deţinute de angajatele palatului. Din nou, Han ş Jang Geum sunt implicate într-un incident cu prepararea mâncării de raţă datorat unui complot al dnei Choi Pang Sool şi al nepoatei sale Choi Sang Gung. Ca rezultat, sunt trimise în exil pe insula Jeju şi Han moare în drum spre insulă. În timp ce trăia ca servitoare a guvernului în Jeju, Jang Geum întâlneşte o asistentă medicală în persoana lui Jang Duck şi se reîntoarce la palat după ce învaţă medicină de la Jang Duck. După ce devine asistentă medicală , Choi Sang Gung şi familia sa continuă să se folosescă de orice mijloace să o înlăture pe Jang Geum din palat.Dar de fiecare dată, Jang Geum îi învinge cu sinceritate şi integritate în practicile ei medicale şi îi câştigă pe deplin încrederea reginei prin demonstrarea cunoştinţelor şi tehnicilor remarcabile în nenumărate rânduri.Îşi face un renume realizând multe miracole medicale cum ar fi vindecarea unor pacienţi cu probleme grave pe care nici cei mai avansaţi medici oficiali nu puteau să îi vindece,şi în ciuda greutăţilor, reuşeşte să devină doctorul regal al regelui Jung Jong, învingând mulţi competitori de origine masculină.

Dae Jang Geum a fost o persoană reală. Ea apare în Analele dinastiei Joseon, precum și într-un document medical al timpului.

„Hamangyeon”

Icy shades of blue

I’ve been true to you

Shaped my world on ‘soon’

Prayed to ghostly moons

Deep and dark it preys

Bleak and stark embrace

Love’s a shark at bay

Till your heart’s betrayed

Oh, the curse of men and war

My hero’s cry is empty, forlorn

In the silence I conceed

my heart can’t flee

this hopeless dream must be or vanish foolish love

Once you promised distant shore

and o’re the waves you’d lift me once more

Now my pain brings no reward

your fate’s bound and sworn

From a far I wish you near

and with each breath, I tremble with fear

For in spite of how I bleed

my heart can’t flee this hopeless dream must be or vanish foolish love

My heart can’t flee this foolish love

Reclame

2 gânduri despre &8222;Dae Jang Geum&8221;

  1. Mi-a placut serialul asta foarte mult iar Dae Jang Geum mi-a trezit un sentiment profund de admiratie. Vrei sa facem schimb de link? Am multe personae care cu siguranta au sa iti citeasca blogul daca te vad la blogroll si comentezi din cand in cand la mine. By the way, avem gusuri comune;)

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s