Shugo Chara!

Shugo Chara! are un subiect cât se poate de simplu:
All kids hold an egg in their soul: the Egg of Our Hearts, our would-be selves, yet unseen.

Fiecare copil are în sufletul său un “ou al inimii” (Heart’s Egg) care reprezintă dorinţa copilului a ceea ce vrea să fie, iar dacă dorinţa este foarte puternică, din acel ou va ieşi un shugo chara (Guardian Character) care-l va ajuta pe copil să-şi urmeze visul. Odată cu apariţia acelui Shugo Chara, copilul va căpata puteri supranaturale şi se va putea transforma. Însă, dacă acel copil îşi va pierde speranţa în realizarea visului, acel ou se poate transforma într-un “ou rău” din care va ieşi un X Character ce-l va face pe copil să aduca distrugere în jurul său.

Și aşa o cunoaştem pe Amu, Hinamori Amu, o puştoaică de 11 ani proaspăt mutată la o şcoală nouă, care o are o mare problemă: din cauza aspectului vestimentar un pic cam rebel (vinovată de el fiind mama ei) şi a personalităţii un pic cam băieţoase (rezultat de fapt al timidităţii ei), nu reuşeşte să-şi facă prieteni. Toată lumea o admiră, expresia lor de bază fiind “cool and spicy“, dar în acelaşi timp se şi teme de ea şi deci, păstrează distanţă. Bineînţeles că Amu este profund nemulţumită de situaţie, pentru că în realitate nu acesta este felul ei de-a fi dar nici nu ştie exact cum ar vrea să fie. Într-o zi, Amu vede la televizor o emisiune în care un foarte cunoscut mediu vorbeşte despre existenţa unor spirite protectoare şi, fascinată de subiect, fata se roagă cu putere la spiritul ei protector s-o ajute să se transforme în persoana care vrea să fie. Surpriza ei va fi una de proporţii pentru că în dimineaţa următoare va gasi în pat trei ouă frumos colorate, şi asta din cauză că ea încă nu era hotărâtă cum şi ce vrea să fie. Din aceste ouă vor ieşi trei Shugo Chara guralivi ce o vor însoţi de atunci înainte şi astfel viaţa ei nu va mai fi aceeaşi.
Întorcându-ne la şcoala unde mergea Amu, aceasta avea un consiliu al studenţilor destul de special. Consiliul era numit “The Guardians” şi criteriul de bază pentru a face parte din el -criteriu neştiut de cei neavizaţi- era existenţa unui Shugo Chara. Când Consiliul descoperă că Amu avea nu unul ci trei asemenea protectori,îi propune fetei să li se alăture. Acest lucru nu se va întâmpla de la început, Amu nedorind să atragă atenţia mai mult decât o făcea deja, dar evenimentele ulterioare o vor convinge.
De partea cealaltă, cea a răului, avem Compania Easter, care extrage ouăle din suflete în căutarea unui u special numit Embryo, despre care se credea că poate îndeplini orice dorinţă. Acţiunile lor duc însă la apariţia acelor X Character despre care vorbeam mai devreme şi Amu împreună cu ceilalţi se luptă pentru ca acele ouă sa se întoarcă în inimile din care fuseseră scoase.
În afară de legenda lui Embryo, avem şi o profeţie: Când va aparea o fată cu trei shugo chara, trebuie să i se dea Humpty Lock, un lacăt magic care ajută la creşterea puterilor.

 

Reclame

2 gânduri despre &8222;Shugo Chara!&8221;

  1. Ce ma distreaza anime-urile astea cu ‘colored girls’! Asta imi aduce aminte de Ojomajo Do-Re-Mi, doar ca in acela personajele sunt mai mult intr-un stil chibi desenate pentru ca sunt si mai tinere.

    • Ojamajo DoReMi, un alt desen care ma fascineaza, la fel ca si Shugo Chara este un anime care a prins mult la public.Micutele -shugo chara-Ran,Miki,Su si Diamond se aseamana cu cele trei zane ale lui Doremi, Hazuki si Aiko (Dodo,Rere si Mimi).

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s