The Great Queen Seondeok (Secretele de la palat)

The Great Queen Seondeok (Secretele de la palat)

Povestea din serialul coreean, Secretele de la palat, se desfăşoară în Regatul Coreei de Sud, Silla, care a fost extins de fostul rege Jinheung. O aristocrată pe nume Mishil, a cărei putere ar putea rivaliza cu cea a unui rege, doreşte să fie regină. O oportunitate se arată când soţia nepotului lui Jinheung, Jinpyeong, dă naştere la două fete gemene.

Exista o profeţie care spunea că, dacă un rege are fete gemene, sămânţa bărbătească din sângele regal va seca, cu alte cuvinte, nici un moştenitor de sex masculin nu va mai urma după ele. Mishil şi nobilii care erau de partea ei plănuiesc să le expună pe gemene astfel încât să o poată îndepărta pe regină de pe tron şi Mishil să obţină această poziţie. Pentru a preveni acest lucru, Jinpyeong, îndurerată peste măsura şi cu regret în suflet, o trimite de la palat pe fiica sa cea mai tânără, cu o slujnică puţin stângace. Slujnica, Sohwa, reuşeşte să scape de urmăritori cu ajutorul unuia dintre „hwarangs” (cavalerii din Silla), Munno, cel mai puternic hwarang din Silla.

15 ani mai târziu, cea mai tânără dintre gemene, Deokman, locuieşte cu Sohwa într-un oraş de comercianţi, în deşertul Taklaman din China. Este şireată, spirituală şi băieţoasă. Într-o zi îl întâlneşte pe Chilsuk, unul din oamenii lui Mishil, care fusese trimis pentru a o găsi pe geamăna dispărută, dar timp de 15 ani o caută fără succes. Chilsuk îşi dă seama până la urmă că Deokman este geamăna  pe care o caută, dar încercarea de a o prinde şi de a i-o duce lui Mishil eşuează datorită unei furtuni puternice de nisip.

Deokman se hotărăşte să meargă la Silla pentru a afla de ce a fost urmărită. Când soseşte, o întâlneşte pe sora ei mai în vârstă, Cheonmyeong, şi pe viitorul general coreean, Kim Yu-shin. Cinci ani mai târziu Deokman află că ea este fiica abandonată a regelui, şi încă o dată, Mishil încearcă să o expună, dar un nobil loial regelui trimite oameni să o omoare. Cheonmyeong încearcă să o ajute pe sora ei mai mică să scape, dar este ucisă din greşeală  de unul din oamenii lui Mishil. Deokman se străduieşte să obţină din partea Curţii Domneşti acceptarea ei ca prinţesă, pentru a putea să lupte cu Mishil pentru putere.

Secretele de la palat este povestea primei regine din istoria coreeană antică şi a dinastiei Silla, unul dintre cele trei regate ale Coreei. Seondeok a domnit ca regină a Sillei, între anii 632 – 647 şi a fost al 27-lea conducător al Sillei.
Înainte de a deveni regină, Seondeok a fost cunoscută sub numele de Prinţesa Deokman, a doua fiică a regelui Jinpyeong. Pentru că  Regele nu a avut nici un fiu, a ales-o pe Seondeok ca moştenitoare a lui. Acest lucru nu era ceva neobişnuit în perioada dinastiei Silla, deoarece femeile din acele vremuri aveau un anumit grad de influenţă în calitate de consilieri, văduve ale regilor sau de regente. Femeile erau capi de familie, având în vedere că matriarhatul coexista în armonie cu patriarhatul. În timpul regatului Silla, statutul femeilor a fost unul relativ înalt, dar ele trebuiau să îşi îndeplinească datoriile lor, fără să încerce să întreprindă activităţi care erau considerate a fi nedemne pentru o femeie.

Domnia lui Seondeok a fost una violentă, au existat mai multe răscoale şi lupte cu regatul învecinat, Baekje. Seondeok a fost cunoscută drept o regină inteligentă, care a ştiut să îşi ţină regatul în frâu, şi care a extins legăturile cu China. Trimiţând cercetători în China pentru a învăţa despre această ţară, Seondeok a fost atrasă de budism, ceea ce a dus la construirea şi finalizarea unor temple budiste.
Seondeok a construit Cheomseongdae, primul observator astronomic din Asia de Est, monument care înca mai poate fi văzut în vechea capitală a Sillei, Gyeongju, în Coreea de Sud.

Serialul Secretele de la palat, este regizat de Park Hong Kyun şi Kim Hong-Keun şi este o producţie a MBC. Iniţial a avut 50 de episoade, dar datorită marii audienţe, au mai fost adăugate încă 12 episoade.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s